top of page
  • medyatek34

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Dernière mise à jour : 23 mars 2022

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gün.

I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gün.

Bu özel ve anlamlı günü medyatekte çeşitli etkinlerle andık.


Türk Dili ve Edebiatı zümresi ile beraber düzenlediğimiz küçük sergide bütün 9.sınıf öğrencileri edebiyat derslerinde medyateğe inip bu sergideki belgeleri inceleyip, bu belgelerden yola çıkarak hazırlanmış sorulara ciddiyetle cevapladılar... Kimi zaman savaşla ilgili anekdotlar okudular, kimi zaman savaş esnasında yazılmış günlük ve mektuplarla o dönemi yaşamış gerçek insanları daha yakından tanımış oldular. Tarihi Gelibolu Yarımada'sındaki anıtlara ve çeşitli önemli yerleri tanımış oldular.




İkinci etkinliğiz ise Tarih öğretmenimiz Lale Hanım'ın destekleriyle 11A sınıfı öğrencisi Gün'ün akademik olarak da oldukça titiz ve emek vererek hazırladığı sunumdu.


Şimdi öğrencimizin kendi ağzında yazdığı tanıtım yazısıyla sizleri bu sunumunu keşfetmeye davet ediyoruz.

Merhaba ben 11-a sınıfından Gün Ürkmez ve sizlerin karşısına 1. Dünya Savaşı’nın en önemli deniz muharebelerinden Çanakkale Savaşı'nda bulunmuş, Sanayi Devriminden beri gelişmekte olan donanmaları, teknolojileri, imparatorlukların silahlanma yarışlarını ve donanma doktrinleri gibi konuları ele alan bir sunumla çıkıyorum...


Çanakkale,Yenilmez Armada ve Osmanlı Donanması sunumunun tamamına göz atmak için:



Çanakkale, Yenilmez Armada ve Osmanlı Donanması_Gün Ürkmez (1)
.pdf
Download PDF • 2.23MB









32 vues0 commentaire
Post: Blog2_Post
bottom of page