top of page
  • medyatek34

Coup de coeur : Le documentaire ''50 Maddede Salgınlar''

2 fois par mois, nous publions à la fois sur la page d'accueil de notre nouveau portail documentaire et sur ce blog, un coup de cœur qui peut être celui de toute l'équipe de la médiathèque, d'un.e seul.e d'entre nous, ou ... le vôtre ! Envoyez-nous à l'adresse cdi@sp.k12.tr votre petit texte et un photo du livre avec vous, ou du livre dans un joli décor, et le tour est joué ! -----------------------------

50 Maddede Salgınlar, Erdinç YÜCEL, Karakarga, 2020

Bir yıldır gündemimizde olan bir pandemi sürecinin tam içindeyiz ve de ne zaman biteceğini tam olarak kestiremiyoruz.

Bir yıldır çocuklar, gençler, öğretmenler, ebeveynler uzaktan eğitimle boğuşuyoruz.

Maskesiz ve dezenfektansız günlerimiz var mıydı? Hatırlamaz olduk!!

Bütün bu süreçte maruz kaldığımız bilgi kirliliği? Ondan hiç bahsetmiyorum bile!!!

Bütün dünyanın içinden geçtiği bu alışılagelmemiş süreç ilk defa mı yaşanmaktaydı peki insanlık tarihinde? Hiç sanmıyoruz!!!

Peki tarihe bakarsak, toplumlar bu tür salgın dönemlerini nasıl atlatmıştı? Bu salgın hastalık süreçlerinin toplumsal olarak dönüştürü kuvveti nedir?

İşte bu kitap bize bütün bunlardan ve daha fazlasından bahsetmekte... Bambaşka persektiflerden durumumuzu değerlendirmemizi sağlamakta.

Erdinç Yücel, salgınların insanlık tarihindeki dönüştürücü etkisini kronolojik olarak bize aktarırken bilgiye yaklaşımımızı da sorgulamıyor değil!!!

İçinde bulunduğumuz dönemi daha aklı selim bir şekilde değerlendirmemize yardımcı olacak bu kitabı ben çok beğendim. Sizlere de tavsiye ederim!!

Madame İdil

15 vues0 commentaire
Post: Blog2_Post
bottom of page