top of page
  • medyatek34

Les coups de coeur du 1er semestre 2021-2022

Le saviez-vous ?


Toutes les deux semaines environ, le portail de la médiathèque met en avant un lecteur ou une lectrice, et un livre coup de coeur récemment emprunté.


Toutes les contributions sont les bienvenues. Parlons-en !


Voici les conseils reçus durant le premier semestre de cette année scolaire 2021-2022. En cliquant sur le titre, vous pouvez le réserver sur notre catalogue !


****


Mme Solin Sufle - Aslı Perker

Severek okuduğum bu kitap Paris, New York ve İstanbul'da geçiyor.

Kırılan kalplerini iyileştirmek için en iyi ilacın bir yemek tarifinde suflede bulan üç kırık kalbin hikayesi.

Bana bu kitabı tavsiye eden Mme İdil ve M. Feyzi'ye çok teşekkürler.

Bende herkese tavsiye ediyorum.

****


Mme Danièle Colline - Jean Giono

Un livre plein de force : la force de la nature et de son rapport à l'homme.

Une nature vivante qui s'impose et prend sa place, des hommes et des femmes dans un petit hameau qui vivent simplement et intensément.

Une histoire de respect mais aussi de limites atteintes, de colère et de recherche d'harmonie. Un beau récit du monde paysan.

J'ai adoré !!!!


****


M.Aziz Lezzetli Fransa Tarihi - Stéphane Hénaut

Lezzetli Fransa tarihi tadlardan yola çıkıp keyifle tarihe yolculuk yaptırdı.

Fransa Bisiklet Turu'nu izleyenlere neden diye sorulur...

Verilen cevaba göre mekanlardan ve tadlardan ülkeleri daha iyi tanırız!

Keyifli okumalar


****


Yasmin M L'atelier des sorciers - Kamome Shirahama

L’Atelier des Sorcières est une série de manga avec 8 tomes qui continue. Elle raconte l’histoire de Coco qui étudie à l’atelier de Maître Kieffrey avec ses amis pour sauver sa mère après avoir vécu un accident. Mais petit à petit, on remarque que peut-être ce n’est pas toute l’histoire et qu’il y a aussi une menace mystérieuse dans cette utopie de magie.

J’ai beaucoup aimé ce monde car les personnages sont très différents, il y a un nouvel événement dans chaque tome qui me fait éclater de rire, et les dessins… *mwah!* chef’s kiss, 1000000/10 :)


****


Hande H

Dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer alan Danimarka’da yaşayan Meik Wiking, aynı zamanda dünyanın en mutluluk verici işini yapıyor. Çalıştığı şirketin adını ve yaptığı işi duyunca bile insan mutlu oluyor: Şirketin adı “ Mutluluk Araştırmaları Enstitüsü” ve Wiking’in bu şirketteki görevi insanları neyin mutlu ettiğini araştırmak.

“Hygge” ise Norveççe’de “esenlik” anlamına geldiği gibi tek bir karşılığı olmayan ve başka dillere tam olarak çevrilemeyen huzur, rahatlık, içtenlik, bir aradalık gibi yakın anlamlar yüklenebilecek bir kelime.

Dünya çapında merak uyandıran ve araştırılan hatta uygulanmaya başlayan bir akım haline gelen “hygge”; Birleşik Krallık’taki bir okulda ders olarak işleniyor. Yine dünyanın pek çok yerinde hygge pastaneleri, dükkanları ve cafeleri açılıyor.

En önemlisi hygge’ye nasıl ulaşılır, hygge tam olarak nedir, nasıl yaratırsınız ve nasıl yararlanırsınız? İşte aradığınız tüm bu sorular (elinizde tuttuğunuz) bu kitabın içinde saklı.

Mutluluğun sırrına bu kadar yaklaşmışken bu kitabı bence hemen okumalısınız.


****


Gülüş K

One of us is lying - Karen M McManus


One of Us Is Lying is a mystery/suspense book that is set in high school. It describes the events that pass while trying to uncover the murder of Simon Kelleher.

Personally I really liked this book and thought it was very well written. The book is generally fast-paced and the plot twist toward the end is very unexpected. The series has a second book with a third book coming out. It has also recently been turned into a movie adaptation however, I recommend reading the book first because you can understand what the characters are going through more detaily.

As I said, my overall opinion of this book is very high and if you're looking for an exciting and fast-paced murder mystery, you should definitely read this book.


****


Mme Lori Varolanın Dayanılmaz Hafifliği - Milan Kundera

"Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği", her şeyden önce, sadece bu kitabı okumak isteyeceğimiz muhteşem bir başlık. Kitap, kadınların ve erkeklerin, ağırlık ve hafiflik arasında, yaşamlarına kapılıp yollarını izlemelerinin hikayesidir. Temel olarak kaybolurlar ve eylemleri kendilerine ait bile değildir : korkuları, ebeveynleriyle ilişkileri, deneyimleri tarafından dikte edilir. Sadece tek bir defa yaşadığımız bu hayatı öncekilerle karşılaştıramayız veya kusurlarımızı gelecekteki hayatlarımızda gideremeyiz; bu nedenle ne istediğimizi bilemeyiz. Madem tek bir hayatımız var ve yaşadığımızı sandığımız bu hayat bize çoktan uyarlanmış, o zaman bu hayatı hiç yaşamamış da olabilir miyiz ? O zaman ' einmal ist keinmal ' , yani sadece bir kere olmuş bir şey hiç olmamış sayılıyor ise yaşadığımız tüm acılar, mutluluklar, sevinçler de boşuna deyip geçmeli miyiz ?

Tek bir okuma ile anlaşılması ve anlatılmaya çalışanı anlaması mümkün olmayan aynı zamanda kurulan edebi diyalektikleri, altını çizdiğiniz satırları durup durup tekrar okuma isteği yaratan muhteşem bir kitap. Bitirdikten sonra tekrar okumak isteyeceğinize eminim :)


****


Neşe Hn Yol Arkadaşım - Gündüz Vassaf

Havaalanları, kavuşmalara, ayrılıklara, uzun beklemelere, telaşlara, sıkıntılara, kaygılara,mutluluklara, kısaca insana dair her duyguya ve duruma tanıklık eden mekanlar. Seyahate çıkmanın, hava alanlarında olmanın özgür, sağlıklı ve varlıklı olmakla ilişkisi vardır benim için. Gündüz Vassaf tüm bu duyguları incelikli gözlemleriyle dile dönüştürdüğü denemelerinde okuyucuyu kendisiyle beraber seyahate çıkarıyor. "İnsan neden yoldayken anılara daha çok dalar" diyerek başladığı havalimanı görüntüleriyle beş duyuya birden hitab eden betimlemeleriyle sizi bir kez daha düşünmeye yöneltiyor.

Seyahatin zorlaştığı, pek çok kurala ve engele takıldığı pandemi günlerinde yazarla birlikte sayfaların arasında siz de bir limandan bir başka limana yolculuğa çıkacaksınız. İyi yolculuklar, chek-in yapmayı ve pasaportunuzu yanınıza almayı unutmayın.


****


Bilgehan A

Avec son art simple mais engageant avec un humour brillant et une histoire réconfortante, est un BD qui vaut la peine d'être lu.

Ce livre qui emporte beaucoup d'émotions positives qui étaient cachées dedans nous depuis la quarantaine me donne l’envie de sourire chaque fois qu'il passe de ma tête.

19 vues0 commentaire
Post: Blog2_Post
bottom of page